Un relat en vermell i negre

A Sara Herranz no li calen grans quantitats de text ni una àmplia paleta de colors per demostrar el que al nal de llibre agraeix als seus pares: ser una lluitadora. Microrrelats il·lustrats o il·lustracions acompanyats de text? És difícil determinar quina és la base de les seves històries quan la imatge i el text es porten tan bé. Els dos aconsegueixen posar a prova la imaginació del lector, que ha d’aprendre a jugar amb els missatges dibuixats i escrits.

9788416177448

Aquest primer llibre de la jove canària és la història d’un desamor que, es pot dir, li ha pagat la pena en dos sentits. Un, el seu gran èxit editorial, ja que porta més de 15.000 exemplars venuts, trobantse ja a la cinquena edició. I dos, la gran experiència vital extreta d’aquesta pena per la qual tots els mortals de la terra hi podem passar. Com ella mateixa diu (i il·lustra) “que te rompan el corazón no es el n del mundo, no es el fin de nada”.

Els personatges són conjuncions paradoxals. Els homes, el seu prototip: masculins però sensibles. Són barbuts i amb pels al pit però àvids lectors. Ella, la dona que li agradaria ser: àcida però il·lusa. El seu aspecte és dolç tot i que cerca ser la imatge d’una femme fatale. L’autora és atrevida en el que conta, però senzilla en com ho fa. No troba cap inconvenient en publicar el llistat d’homes que varen aconseguir entrar dins el seu llit però no dins el seu cor. En canvi, a l’hora de dibuixar, és minimalista. Experimenta una mena de pop art en blanc i negre, tacat de colors plans, que sempre volen dir quelcom. La protagonista re ecteix el seu estil: és la fusió d’un traç ne- gre i ferm, acompanyat d’espais plens de vermell passió. I això no és només el que Sara Herranz vol ser, és el que totes les seves lectores volem ser.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s