I que no pensem

No ho vaig poder evitar, sense adonar-me, estava veient el món a través de les ulleres de color lila que, fa poc, vaig descobrir que portava a la butxaca. Això vaig sentir asseguda a una cadira plegable situada en la primera fila d’un festival de dansa, no molt lluny de Barcelona, fa unes setmanes. A través d’aquestes, observava nenes de no més de 12 anys caminant amunt i avall, amb més nervis que roba a sobre. El que més em cridava l’atenció era la manera en què anaven vestides: faldilles i tops que permetien al públic contemplar els seus joves cossos. I sobre l’escenari, tot era carn que es movia al ritme de les dives del pop i alguna cançó de reggaeton.

Però jo em sentia trista. Trista per elles, perquè començaven a viure la mentida contra la qual les noves generacions de dones intentem lluitar: ser cossos bonics i adorats que es deixen portar per la música que més ens fa moure els malucs. I jo em sentia encara més trista. Perquè volia moure’m com elles, ballar i deixar-me emportar, no pensar. Això és el que volen: que no pensem. Que ens pugi la autoestima a base d’afalacs inoportuns, que deixem que paguin per nosaltres, que que portem els shorts més curts i més a la moda i que no pensem.

Aquelles noies no tenien perquè sabre que existien peces de roba amb tan poca tela i dignitats tan míseres, no tenien per què aprendre a fer servir un rímel ni a renegar de la seva innocència. Pobres d’elles, que són incapaces de veure els petits objectes en mans del patriarcat en els quals s’estan convertint. Pobres d’elles, que són incapaces de veure’s a través de les ulleres liles com a titelles a sobre d’un escenari d’extraradi, amb desenes de persones al davant, i cap disposada a detenir el seu irremeiable futur.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s