La por d’una societat moderna. La por 2.0

Aconseguiré arribar al meu destí o em davallaré abans? Aquesta era la meva pregunta cada vegada que pujava al metro amb un nus a l’estómac. Es va instal·lar a la meva ment després d’haver-me deixat emportar més d’un cop per la por, optant pel camí més fàcil: abandonar el vagó davant el temor a qualsevol incident que posés en perill la meva vida. Però, sabeu què? Tampoc em sento culpable.

Dia a dia, ens veiem exposats a l’atur, al terrorisme, a l’ebola, als fenòmens meteorològics i a una infinitat de notícies més que porten l’etiqueta de perill en majúscules. Som una població del segle XXI, moderna, a un país desenvolupat, amb unes rutines diàries que ens permeten preocupar-nos d’afers que tenen una capacitat d’influència per damunt de les seves possibilitats. Però allà estan, passant de pantalla a pantalla: del mòbil a l’ordinador, de l’ordinador a la tele, de la tele a la tablet. I nosaltres, com que som tan moderns, adorem les pantalles, les mateixes que alimenten els nostres ulls cada vegada que cerquem una excusa per abaixar el voltatge de la nostra vida. El “i si…” es comença a instal·lar a cada decisió, fent-nos creure que qualsevol cosa amb el rang d’importància de “sortir a la tele” pot ser inclòs dins el llistat de preocupacions vitals.

Així es com es va generant la por, a les ments alimentades per fets sensacionalistes, que criden l’atenció, que venen, que entretenen a la població. Perquè la població del primer món viu bé, sap que és la seguretat i la mínima amenaça de perdre un besllum d’aquesta és capaç de posar en dubte si realment totes les nostres llibertats són tan importants. I nosaltres, al cap i a la fi, per ésser tan moderns, dins una societat tan moderna, passem a ser vulnerables, conformant una societat vulnerable.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s